Kaappaus

Otin ylioppilaslakkini pöydälle jo valmiiksi vapunviettoa varten ja se olikin näköjään sitten heti kaapattu pikkuisen Hello Kittyn pediksi. Toivottavasti Hello Kitty (ja Helmi) ei pane pahakseen, että kuudesta alkaen hatulla on muuta käyttöä...

Tänään kunnioitan perinteitä ja näen vanhoja rakkaita luokkakavereitani keskustassa. Huomenna suuntaamme Kaivopuistoon piknikille koko perheen voimin.


Aurinkoista ja iloista vappua kaikille!


Toisenlainen kirppispäivä


Meidän perhe teki tänään ekskursion Herttoniemen pihakirppistapahtumaan. Ilma oli mitä parhain ja tytötkin tyytyväisiä, kunhan tarpeeksi usein vierailtiin myös alueen leikkipuistoissa. Kahviloitakin löytyi vanhemmille aina kun kahvihammasta rupesi vähänkin kolottamaan.



Täytyy kyllä sanoa, että on ihan mahtava idea tuollainen tapahtuma! Ja myyjienkään ei tarvinnut kovin pitkää matkaa tavaroitaan kanniskella, kun kirpputoripöytä oli omalla pihalla. Me pääsimme paikalle vasta iltapäivällä, jolloin väenpaljous rupesi jo hälvenemään, mutta tyytyväisten myyjien kommenteista voisi päätellä, että varsinkin aamupäivä oli ollut oikea jymymenestys.



Mäkin nyt sitten kokeilin siipiäni kirppisshoppailijana ja ostin tytöille pari juttua. Pinkit farkut (kolme euroa) Helmille siitä huolimatta, että Helmi kommentoi niitä: "En minä halua farkkuja". Armille leijonalelu ja kissabodi, yhteensä yhden euron. Muutenkin matkan varrella nautitut makupalat; mokkapala, vohveli sekä kahvikupilliset, maksoivat yhteensä enemmän, kuin muut ostokseni.


Aika ihania

Kuva Colore


Joskus sitä aina löytää jotain uutta ihanaa. Tällä kertaa löysin Lille Lykke -blogin kautta ruotsalaisen merkin Koloni Stockholm. Muhun tuotteiden yksinkertainen ja värikäs tyyli teki vaikutuksen. Tällaiset mukit, keittiöpyyhkeet ja muut värikkäät ihanuudet ovat ainakin meidän keittiöön enemmän kuin tervetulleita!




Nyt on yksi syy lisää unelmoida matkasta Tukholmaan kesällä. Tosin Suomessakin tuotteita myy ainakin Colore.

Kaikki muut kuvat Koloni Stockholm

Lastenhuoneesta

Jatketaan nyt tätä lapsiteemaa näin Lapsimessuviikonlopun kunniaksi. Tällä kertaa aiheena lastenhuoneen sisustus ja värit. Aikaisemmin suunnittelin tyttöjen huoneen väreiksi punaista, keltaista, vihreää ja sinistä. Sittemmin rupesin näitä värejä epäilemään. Onko ne sittenkään kivat? Onnistuuko tuollaiset värit tyttöjen huoneessa? Entäs se vaaleanpunainen?

Kuva Lundia


Nyt olen kuitenkin palannut takaisin tuohon alkuperäiseen suunnitelmaan. Ei pelkästään käytännön syistä (muistatte varmaan, että nuo ullakolta tekemäni löydötkin tukevat tätä väriteemaa aika mukavasti), vaan myös siksi, että olen löytänyt monia muitakin kivoja juttuja ja inspiroivia kuvia asiaan ja kyseisiin väreihin liittyen.

Kuva Finlayson
Kuva Lagerhaus


Viimeisimpänä ihanat kuvat Lundian uudesta tuote-esitteestä. Ne antoivat minulle varmuutta, että kyseiset värit voivat todella toimia. Nämä kuvat aion pitää mielessä lastenhuoneen sisustusta suunnitellessani. 

Kuva Lundia
 Heh, arvaatte myös varmaan, mihin huoneeseen aion seuraavaksi virkata koreja...

Seppälä Baby


Lastenvaateteema saa jatkoa. Olen joskus löytänyt Seppälästä ihan kivoja juttuja Helmille ja siksi myös uuteen Baby-mallistoon oli päästävä tutustumaan meidän perheen iltaretkellä Itäkeskukseen. Jo netissä ihastuin noihin keltaisiin sydänlegginseihin ja mukaan lähti niiden lisäksi myös muuta kesäistä Armille. Olin ihan positiivisesti yllättynyt. Kivoja ja edullisia vaatteita!


Armi oli kuukausi sitten neuvolassa 72 cm pitkä. Otin legginsit kokoa 74 (sopivat hyvin nyt) ja muut kokoa 80 (että mahtuvat varmasti kesän). Sanoisin, että vaatteet vastaavat aika hyvin kokoaan. Tosin muutamat hypistelemäni bodit näyttivät kyllä aika reiluilta.



Siskokset on samikset

Pidän kovasti ruotsalaisen Villervallan lastenvaatteista. Yksinkertaisia vaatteita, pirteitä värejä ja ihania kuoseja. Varsinkin tänä keväänä heidän valikoimissaan on aivan erityisen kivoja vaatteita. Silti olen pystynyt hillitsemään itseni (uskomatonta!) ja tyytynyt vaatevalikoimaa pelkästään ihailemaan. Kunnes viime viikolla myyntiin ilmestyivät kesäiset hedelmäkuosit. Ja tytöille oli ihan pakko hankkia yhteneväistä omenateemaa hellepäiviä varten.


Aika vähän Helmillä ja Armilla on samanlaisia vaatteita, mutta ovathan he sentään siskoksia ja sitä on joskus kiva korostaa.



P.S. Suomessa Villervallaa myy ainakin Skidi.fi, mutta mä olen aina tehnyt tilauksen Ruotsista, koska sieltä löytyy enemmän kokoja myös Armille.

P.P.S. Kyllä sieltä postiluukusta nyt tulee kaikkea kivaa (sisustuslehtiäkin!), mutta ei vaan sitä SRV:n kirjettä...

Pöllötyyny

Katsoin tuossa äsken toisella silmällä Tyylivarkaita, jossa vierailtiin Loftiksen kaupalla ja työhuoneella. Ja mitä näinkään kaupan hyllyllä!



Klikkasin itseni heti Loftiksen verkkokauppaan. Siellä on 25% alennusta 30.4. asti! Tilasin saman tien tuon mustavalkoisen pöllötyynyliinan meidän tulevaan työhuoneeseen. Jostain syystä kun olen tykästynyt juuri noihin pöllöihinkin.

Parvekkeelle

Uusi parvekkeemme eroaa nykyisestä parilla aika radikaalillakin tavalla: siinä on katto ja parvekelasit. Nykyiseen verrattuna mahdollisuuksia on siis huimasti enemmän. Esimerkiksi parvekekalusteet ja kasvit (ja parvekkeella päiväunia nukkuva Armi) eivät ole samalla tavalla sään armoilla. Siksi pääni on täynnä suunnitelmia tulevaan ”kesähuoneeseen”.

Nykyinen parveke ja kalusteet

Sohvalle paljon värikkäitä tyynyjä. Sohva Kodin1


Värejä, tyynyjä, yrttejä, kukkiakin. Kalusteina ainakin aluksi nykyiset (pöytä tosin kaipaa kipeästi liinaa kaunistukseksi). Mutta haaveilen myös puusohvasta, jossa olisi samalla säilytystilaa. Hiljattain bongasin lehdestä myös nämä herkulliset tuolit ja jakkarat. En tiedä, sopivatko ne esimerkiksi yhteen tuon sohvan kanssa, mutta aivan ihania ovat kuitenkin. Voisivat käydä vaikka sisätiloihinkin.

Nordalin metallituolit ja -jakkarat sisustaulkona.fi


Jotain parvekkeeseen liittyvää on myös päätetty jo puolestamme. Sen seinät ovat nimittäin keltaiset...

Pöytä yrttiviljelmille Kodin1

Kirpputori

Eilisen vietimme aamuseitsemästä kahteen iltapäivällä Vallilan Valtterissa myymässä. Myytävää oli täysi henkilöautollinen. Niin paljon, että ihan kaikki ei edes mahtunut myyntiin. Siksi ehkä tuntuikin koko päivän, että tavara ei vähentynyt yhtään, vaikka kauppa kävikin tasaisesti. Oli siis ihan mukava yllätys, kun päivän päätteeksi voittoa oli kertynyt n.130 euroa (summasta jo vähennetty pöytävuokra 28e).

Myimme vaatteita, lastenvaatteita, kirjoja (jee, kirjataakka taas vähän keveni!), kenkiä, laukkuja ja muuta sekalaista. Mitään emme tuoneet enää kotiin, vaan lajittelin loput jo paikan päällä Uffi-pusseihin, roskiin ja mummin kellariin seuraavaa kirpputorikeikkaa odottamaan. 

Pahoittelen huonoa kuvaa. En jostain syystä tullut räpsineeksi kirpputorikuvia...

Vanha viime kerroista tuttu ilmiö tapahtui taas tällä kertaa: ensin hinnat olivat korkeammat, mutta sitä mukaa kun tunnit kuluivat ja epätoivo (”me ei päästä MISTÄÄN eroon”) kasvoi, niin alennusmyynnit alkoivat. Kestää taas pari päivää, että alitajunnassa kaihertava ajatus siitä, että jotain lähti ehkä liian halvalla, tyyntyy.

Sitten vielä yksi huomio: mä olen aivan surkea löytämään itse kirpputoreilta mitään. Nytkin kuuntelin ja katselin ihaillen ja hieman kateellisena vieressämme myyviä tyttöjä, jotka kummatkin omalla kierroksellaan olivat löytäneet todella ihania vaatteita. Itse omalla kierroksellani näin vain epämääräisiä vaatekasoja ja harmaata lasitavaraa. Pitäisi joskus ihan tietoisesti harjoittaa omaa ”kirppissilmää”.

Sohvaton koti

Nyt on tavaraa viety pakettiautollinen Sortti-asemalle. Mieli on kevyempi, vaikka pahalta tuntui rahdata noin paljon uusiokäyttöön kelpaamatonta kaatopaikalle... Huonoa omaatuntoa hieman rauhoittelee 36 euron jätemaksu ja se, että lajitteluasemalla sain edes muutaman tavaran heitettyä hyödynnettävien lavalle ja ainakin elektroniikkaroju ja ongelmajätteet päätyivät niille tarkoitettuun paikkaan.

Kun nyt kerran pakettiauto oli vuokrattuna ja tarkoituksena se, että kaatopaikalle ei tarvitsisi enää toistamiseen tämän muuton yhteydessä mennä, niin hyvästelimme sitten hetken asiaa sulateltuamme myös meidän parhaat päivänsä nähneen sohvan. Pois se olisi mennyt joka tapauksessa (eikä varmasti olisi kelvannut kierrätyskeskukseenkaan), joten ollaan nyt sitten kesään asti ilman. Toistaiseksi televisiota voi katsella nojatuoleissa istuskellen, mutta kun ne toukokuussa lähtevät verhoiltaviksi, niin sitten ollaan vissiinkin lattian tasossa.

Eipä sitä ihan joka päivä pääse sohvalle kumpparit jalassa hyppimään!

Postia Tanskasta

Ei tullut tänäänkään postissa kirjettä rakennuttajalta, mutta jotain kivaa sentään.








Hehkutin jokin aika sitten going Danish -nettikauppaa ja siellä myytäviä ihania kuvia. Enhän sitten tietenkään voinut olla hankkimatta jo yhtä julistetta uuteen kotiin. Ja olen kyllä hirmu tyytyväinen ostokseeni. Se on ihana!


Odottelua

Kevät (aina välillä) etenee, mutta täällä edelleen odotellaan kovasti kirjettä, joka kertoisi muuton olevan enää viiden viikon päässä. Anssi on aivan varma, että meidän uusi koti valmistuu ihan viime tingassa, eli muutto on vasta kesäkuun lopussa. Silti odotan joka päivä, että kirje tulisi.



Jotenkin tällä viikolla tähän odotteluun on tullut sellainen aavistuksen innokkaampi sävy. Johtuneeko se sitten siitä, että isommat projektit, kuten vintin tyhjennys, huonekalujen myynti ja kirpputori ovat käynnistyneet tai lähenemässä, vai sitten siitä, että uuden kotitalon pihalta on jo siirretty työmaakopit pois ja pihatyöt ilmeisesti aloitettu (meille on sanottu, että muutto on mahdollista, kun piha on valmis). En tiedä, mutta muuttoa ajatellessani mukana on nyt sellainen lapsellinen ilon tunne ja vatsanpohjassa kipristelee: "kohta se tapahtuu".


Keskellä meidän parveke ja olohuoneen ikkunat

Hei sitten piti vielä sanomani KIITOS kaikista teidän kommenteistanne ja tykkäämisistänne niin täällä blogissa kuin facebookinkin puolella. Ne lämmittävät mieltä!

Löytöjä vintiltä

Ja vinttiteema jatkuu...


Varsinkin lasten kannalta ullakolta löytyi aikamoiset apajat. Helmi ja Armi leikkivät koko eilisen illan mun vanhoilla puuleluilla (hyvä, että ne löytyivät nyt, kun sellaiset vielä edes vähän kiinnostavat). Pikkulegot ja barbiet saavat odottaa vielä muutaman vuoden (vaikka äiti niillä mielellään jo leikkisi).



Ehkä eniten iloitsin näistä isoista jutuista, jotka tilan niin mahdollistaessa tulevat kaikki käyttöön ennemmin tai myöhemmin. Jopa Brion retrot nukenrattaatkin, vaikka ne Anssin mukaan ovat "kuin suoraan jostain kauhuelokuvasta".


Päivä ullakolla

Pääsiäiseksi suunniteltu vinttikomeron raivaus toteutui vasta tänään ja ullakolla tuli vietettyä tunti jos toinenkin. Nyt olo on jo vähän kevyempi, vaikka lajitellut rojut odottavat vielä jatkosijoituspaikkaa.


Meidän vinttikomeromme on suurin piirtein kolme kertaa normikomeroa suurempi ja täpötäynnä tavaraa (lisäksi olemme vallanneet väliaikaisesti (kahdeksi vuodeksi) myös pienen komeron käytävän vastakkaiselta puolelta, ääriään myöten täynnä sekin…). Puolustukseksi täytyy sanoa, että ei ainoastaan meidän perhe ole ehtinyt tuollaista määrää tavaraa keräämään, vaan osa niistä oli vielä rakkaiden vanhempieni peruja. Raivausurakan aloittaminen kummitteli siis mielessäni melko ahdistavana.

Tavarat siirrettynä vinttikäytävälle lajittelua varten

Joukosta löytyi niin turhaa kamaa, yllätyksiä kuin rakkaita muistojakin. Jopa sellaista, mistä luulin jo vahingossa luopuneeni. Nyt komeron sisältö on lajiteltuna neljään eri ryhmään osoitteen mukaan: uuteen kotiin, kirppikselle, kierrätyskeskukseen ja kaatopaikalle matkaavat säkit ja laatikot. Meidän mukanamme muuttaa noin kolmasosa. Jos joku tarvitsee joskus lainaan mehumaijaa, ilmakiekkopeliä tai rinkkaa, niin meiltä löytyy!

Linnut

En ole asiaa aikaisemmin niin ajatellutkaan, mutta linnut ovat tärkeä osa kevättäni. Ensimmäistä kertaa kevätfiilis valtaa mielen, kun kuulen iltahämärissä mustarastaan laulavan. Seuraavaksi tulevat lokit (jostain syystä lokit saavat mut aina ajattelemaan vappua). Ja tietenkin todellinen kesän merkki ovat pääskyset. Kun parvekkeen ovi on auki leutona kesäiltana ja ulkoa kuuluu kuinka pääskyset kirkuen kiertävät taloa. Silloin on kesä!

Tarjotin Ikea

Täällä vanhassa asuinpaikassa on vehreä ympäristö ja siksi lintujakin riittää. Niin parvekkeen kuin makuuhuoneen ikkunankin päälle tekevät pikkulinnut joka kevät pesänsä ja talon katolta löytyy lokkien pesimäpaikka (josta seurauksena päällekäyvät lokkivanhemmat kesäkuun alussa ja reppanan oloiset poikaset parkkipaikalla vähän myöhemmin).

Keittiöpyyhe Polkka Jam

Viime sunnuntaina näimme Helmin kanssa tikan, joka topakasti koputteli pystyyn kuivuneen pihapuun runkoa monesta kohtaa ja siirtyi sitten naputtamaan katulamppua.

Juliste going Danish

Ja sopikin sattuvasti tähän teemaan, että Helmi istuu parhaillaan olohuoneen matolla ja loruilee: ”harakka hyppii maassa”.


Kenkiä pieniin jalkoihin

Vaikka muuten tykkään shoppailla tytöille vaikka kuinka paljon, niin kenkähankinnoissa yritän jostain syystä aina päästä mahdollisimman halvalla (asia muuttunee siinä vaiheessa, kun pienten jalkojen kasvu hidastuu ja samat kengät sopivat kauemmin). Voitte siis kuvitella iloani kun löysin KappAhlista ihania tyttöjen kesäkenkiä hintaan 11,90e/pari. Helmille lähti heti matkaan kahdet tossut, joista toiset osoittautuivat heti kengistä tarkan tytön lemppareiksi.




Ja kasvuvaraakin näyttäisi olevan...

Ja muistanette vielä Armin kevätlenkkarit. Olen jo jonkin aikaa pelännyt niiden jäävän kohta pieniksi ja siksi ei tämä äiti voinut olla ostamatta pienokaiselleen myös syyslenkkareita varastoon.


Valmiit tyynyt

Yksi tämän pääsiäisen hartaista toiveista oli saada vähän ommeltua. No tulihan sitä ommeltua. Aloitin pitkänäperjantaina ja jatkoin kuin lumottuna lauantai-iltapäivään, kunnes kaikki suunnittelemani ompelukset olivat valmiina. Keskeytin työt vain pakon edessä (mielestäni valitettavan usein). Homman valmistuttua olo oli mahdottoman tyytyväinen ja loppupääsiäisen saattoi hyvillä mielin ottaa rauhallisemmin.



Nyt on siis Eurokankaan ihanista kankaista tehty sohvatyynyjä tulevaan olohuoneeseen ja vielä bonuksena jämäpaloista viirinauhakin. En ole aikaisemmin ommellut omin päin kuin vain lakanoita vaihtelevalla menestyksellä, joten täytyy taas kiitellä mahdottoman hyviä ohjeita, jotka löytyivät täältä. Niiden avulla selvisin kunnialla piilovetoketjunkin tekemisestä.

Tyynyt edestä ja takaa


Noita viirinauhoja voi tehdä vaikka vanhoista tyynyliinoista. Leikkasin jo kolmiot seuraavaa varten valmiiksi, mutta se projekti saa vielä odottaa vuoroaan. Niille löytyi muuten ohje täältä.

Ja vielä yksi kuva...