Suklaamascarponebrowniet


Meillä alkoi tänään koko perheen pääsiäisloma. Loman sekä yksivuotiaan synttärikahvivieraiden kunniaksi leivoin näitä kaksivärisiä brownieita. Nam. Mukavaa vaihtelua perusbrownieille. Tässä teillekin ohjetta jakoon, jos vaikka jotain hyvää tekee mieli, mutta pääsiäisen perusherkut eivät iske.

Suklaataikina

200 g tummaa suklaata
200 g suolatonta voita
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)

Tuorejuustotäyte

400 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vaniljasokeria
1,5 dl tomusokeria
2 kananmunaa

Koristeluun
vadelmia

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele leivinpaperi voilla ja laita se 20x30 cm:n kokoiseen uunivuokaan.
Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-voiseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi vehnäjahot taikinaan ja sekoita.
Sekoita tuorejuustotäytteen ainekset keskenään.
Levitä 3/4 suklaataikinasta vuokaan. Levitä tuorejuustotäyte päälle. Lisää loppu suklaataikina tuorejuuston päälle. Tee taikinan pintaan veitsellä kuvioita.
Paista uunin keskitasossa 35 - 40 minuuttia. Brownie saa jäädä tahmeaksi.
Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.
 

Lähetä kommentti