Suosikkiruoka juuri nyt: sitruunainen fetapasta lehtikaali-kalkkunahöystöllä


Vietin ystävieni kanssa tyttöjen mökkiviikonloppua alkukuusta ja siellä ystäväni Veera loihti meille lounaaksi sitruunaisen pastan, jonka joukkoon kipattiin jääkaapista löytyneistä kalkkunaleikkeistä ja lehtikaalista valmistettu höystö. Ensinnäkin tuo improvisoitu lounaspasta oli aivan mahdottoman hyvää ja toisekseen älyttömän helppo ja maukas tapa syödä lehtikaalia, joka ainakin allekirjoittaneella tökkii muuten jopa pirtelöissä.

Kyseistä ruokaa on tullut valmistettua tuon mökkireissun jälkeen useaan kertaan, ja se uppoaa jopa lapsiin (tosin ilman lehtikaalia). Tässä siis suuntaa-antavaa reseptiä, jonka määriä voi muokata oman maun mukaan, sillä se on vain arvio käyttämistäni määristä. Ja hei, toimii myös kasviksena, kun kalkkunan jättää pois.

Sitruunainen fetapasta kalkkuna-lehtikaalihöystöllä (neljälle)

250 g pastaa
60 g fetaa
n. puolikkaan sitruunan mehu (riippuen siitä, kuinka sitruunaisen aterian haluaa)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
kaksi valkosipulinkynttä
kolme vartta lehtikaalia
100 g kalkkunaleikettä

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää sen joukkoon sitten murskattu feta, sitruunamehu, loraus oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Kuutioi kalkkunaleikkeet ja revi lehtikaalin lehdet varresta sopivan kokoisina suupaloina. Kaada paistinpannulle loraus öljyä ja raasta/murskaa joukkoon valkosipuli. Paista kalkkunaa ja lehtikaalia öljyssä, kunnes lehtikaali on rapeaa. Lisää pasta-annoksen päälle tai sivuun ja herkuttele.


4 kommenttia

  1. Apua, kauhee pastanhimo iski tätä postausta lukiessa :D Ei varmaan auta asiaa että kohta alkaa olla ruoka-aika. Mut ihan superhyvän näköinen annos, ja sitruunapastaa en ookaan vielä kokeillut :)

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Linda! Suosittelen kokeilemaan, on nimittäin ihan superhyvää :-)

      Poista
  2. Hitsit, näyttää ihan superhyvälle! :)

    VastaaPoista