Helppo omenapaistos


Pikainen poikkeaminen tänne blogin puolelle näin perjantai-illan kunniaksi. Otin nämä omenapaistoskuvat jo jokunen viikko sitten, mutta jotenkin nyt tuntui oikealta hetkeltä julkaista tämä omenainen resepti. Tein nimittäin samaa paistosta tänään (nelinkertaisella annostuksella tosin) Nosh-kutsuille saapuneille kavereille ja naapureille. Lähes vihoviimeisistä oman puutarhan omenoista.

Tätä paistosta onkin tullut leivottua syksyisin siitä saakka, kun resepti vajaa kymmenen vuotta sitten eteeni ilmestyi. Helpossa paistoksessa on niin yksinkertaiset ainekset, että ne löytyvät aina jopa tästä huushollista. Lisäksi reseptillä saa juuri sopivan kokoisen herkun meidän viisihenkiselle perheellemme.

Murea omenapaistos (n. 4 annosta)

n. 1,5 vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
3 rkl sokeria
100 g margariinia

4 pientä omenaa
2 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia

1. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, sokeri ja sulatettu margariini ryynimäiseksi seokseksi.
2. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi tai lohkoiksi.
3. Voitele uuninkestävä vuoka ja pane omenapalat siihen.
4. Ripottele omenoiden päälle fariinisokeria ja kanelia. Levitä murotaikina päällimmäiseksi.
5. Paista paistosta 225-asteisen uunin keskiosassa 20 minuuttia tai kunnes paistoksen pinta on saanut hieman väriä.
6. Tarjoile paistos haaleana vaniljajäätelön kanssa.


Lähetä kommentti